Mem

Kryst 2023

Kryst is het feest van het licht. Met Kerst steken mensen en kinderen wereldwijd lichtjes aan als teken van hoop en vrede. Het kerstconcert Ljocht sluit daarbij aan. In een tijd van spanning en oorlog, blijven we hopen op licht en vrede. Voor mensen, voor kinderen wereldwijd.

Op het programma staat prachtige kerstmuziek uit verschillende landen en allerlei talen. Liederen over luidende klokken, engelenstemmen en schitterend licht. Van onder meer Bach, Händel, Leonard Cohen en Sarah McLachlan. Verschillende liederen kregen de afgelopen jaren een Friese vertaling, gemaakt door Eppie Dam. Samen onderstrepen ze het verlangen naar Ljocht.

Muzikale vrienden

Het kerstconcert wordt uitgevoerd door vier muzikale vrienden:

  • Tetsje van der Kooi: veelgevraagd sopraan in Fryslân en daarbuiten. Samen met haar muzikale vrienden organiseert ze ook zelf concerten, zoals Passy en Vrouwen van de Zee.
  • Astrid den Daas (klarinet)behaalde haar bachelor en master aan de Hochschule für Musik in Detmold. Sinds 2021 is zij klarinettiste bij de Bielefelder Philharmoniker en speelt daarnaast bij Ensemble Reflektor.
  • Wytske Holtrop (cello): is sinds augustus 2022 vaste celliste bij Symfonieorkest Vlaanderen. Ze behaalde haar master (cum laude) aan de Haute École de Musique de Genève.
  • Frans Douwe Slot (piano): concertpianist, talentbegeleider en docent aan het Prins Claus Conservatorium. En heeft als missie het volledige oeuvre van de ten onrechte vergeten Nederlandse componist Von Brucken Fock terug op de kaart te zetten.

Reserveren:

17 december om 16.00 uur in de Grote Kerk te Drachten (De Drift 2, Drachten)
Organisator: Taakgroep kunst en cultuur Grote Kerk Drachten

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop à € 10, via mailadres: 4klaas8@gmail.com.
In de kerk kosten deze € 13,- (zolang de voorraad strekt)

17 december om 20.00 uur in de Andreaskerk te Wijnaldum (Tsjerkepaed 1, Wijnaldum)
Organisator: Krystroaskonsert Wijnaldum
Entree: € 15,- (Inclusief glas Glühwein of warme chocomelk)
Reserveren kan bij: jantsjepost@planet.nl

 

Jochem Stoer: 0630065551

info@tetsjevanderkooi.nl

Algemene Voorwaarden

CONCERTEN

SAMENWERKING

Fotografie:  Joan van Burg

Avondkleding: Hans Noordstrand

Tekst: Corien Lambregtse

Organisatie: Jochem Stoer