Header_luister-1

Tetsje van der Kooi

“Zingen is voor mij het leven zelf: soms vol passie en verlangen, soms vol mededogen en verdriet, dan weer heftige emotie of juist stille tederheid. Zingen is het leven liefhebben. Die liefde deel ik graag met anderen.”

Tetsje van der Kooi, lyrisch sopraan, kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zingen bleek haar grote passie en talent. Ze studeerde solozang aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde haar studie aan het conservatorium in Utrecht en de Musik Hochschule te Dresden. Ze kreeg les van Wendela Bronsgeest, Carolyn Watkinson, Meinard Kraak en Adi le Gué. Ook volgde ze masterclasses bij onder meer Margreet Honig, Bernard Kruysen, Susan Ormont en Anna Maria Ferrante.

Tetsje is regelmatig te beluisteren in oratoria, cantates en missen van onder meer Bach, Händel, Mendelssohn en Brahms. Ze gaf concerten in Engeland, Schotland, Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland en in de Verenigde Staten. Een hoogtepunt was het optreden voor prins Willem Alexander en prinses Maxima in 2003, met een concertaria van Mozart.

De afgelopen jaren trad ze op in kerstconcerten voor War Child, eerst met Aart Staartjes en daarna met Frank Belt als verteller. In het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden 2018 zong ze zowel de Matthäus Passion (Bach) als de Schöpfung (Haydn) in het Fries, haar moedertaal.

Haar vaste begeleiders zijn Jacco Lamfers (piano) en Janneke van der Lugt (harp). Bij recitals wordt ze begeleid door een strijkkwartet of ander ensemble. Samen met haar muzikale collega’s organiseert Tetsje eigen programma’s, waaronder kerst- en passieprogramma’s.

Jochem Stoer: 0630065551

info@tetsjevanderkooi.nl

Algemene Voorwaarden

SAMENWERKING

Fotografie:  Joan van Burg

Avondkleding: Hans Noordstrand

Tekst: Corien Lambregtse

Organisatie: Jochem Stoer