Kryst | Ljocht

Kryst is het feest van het licht. Met Kerst steken mensen en kinderen wereldwijd lichtjes aan als teken van hoop en vrede. Het kerstconcert Ljocht sluit daarbij aan. In een tijd van spanning en oorlog, blijven we hopen op licht en vrede. Voor mensen en kinderen wereldwijd.

 

Op het programma staat prachtige kerstmuziek uit verschillende landen, in allerlei talen. Liederen over luidende klokken, engelenstemmen en schitterend licht. Van onder meer Bach, Händel, Leonard Cohen en Sarah McLachlan. Verschillende liederen zijn door Eppie Dam in het Fries vertaald. Samen onderstrepen ze het verlangen naar Ljocht.

 

Muzikale vrienden

Het kerstconcert wordt uitgevoerd door vier muzikale vrienden:

· Tetsje van der Kooi: veelgevraagd sopraan in Fryslân en daarbuiten. Samen met haar muzikale vrienden organiseert ze ook zelf concerten, zoals Passy en Vrouwen van de Zee.

· Astrid den Daas (klarinet): behaalde haar bachelor en master aan de Hochschule für Musik in Detmold. Sinds 2021 is zij klarinettiste bij de Bielefelder Philharmoniker en Ensemble Reflektor.

· Wytske Holtrop (cello): sinds augustus 2022 vaste celliste bij Symfonieorkest Vlaanderen. Behaalde haar master (cum laude) aan de Haute École de Musique de Genève.

· Frans Douwe Slot (piano): concertpianist, talentbegeleider en docent aan het Prins Claus Conservatorium. Heeft als missie het oeuvre van vergeten Nederlandse componist Von Brucken Fock weer op de kaart te zetten.

 

Jochem Stoer: 0630065551

info@tetsjevanderkooi.nl

Algemene Voorwaarden

CONCERTEN

SAMENWERKING

Fotografie:  Joan van Burg

Avondkleding: Hans Noordstrand

Tekst: Corien Lambregtse

Organisatie: Jochem Stoer